Shibari er japansk og betyder “at binde”. Ikke bare at kaste snor eller reb tilfældigt rundt om noget, men at gøre det smukt og æstetisk. Brugen af reb har en lang tradition i Japan, ikke mindst i forhold til Shinto-religionen. I Vesten fortælles eventyret om prinsessen der bliver holdt fanget i tårnet, hvor historien i Japan fortæller om unge kvinder der bliver taget til fange og bundet med reb.

Kinbaku betyder “at binde stramt”. Men betydningen ligger i oplevelsen af at blive bundet stramt, og den leg der er imellem to som binder sammen. Det omtales også som kommunikation uden ord – en meget intens, intim og nærværende oplevelse.

Den oprindelige form hojojutsu – at bruge reb til at tilfangetage og fastholde fanger – blev udviklet af Samuraierne . Det var en af de discipliner en Samurai skulle mestre. Senere hen blev det også brugt til tortur af fanger. Men der er langt fra den måde at bruge reb på, til den erotiske og intime leg Kinbaku er i dag.

Kunstneren Ito Seiu var en af dem der begyndte at bruge reb til erotisk og BDSM leg, inspireret af Kabuki teater og Hojojutsu. Ito Seiu’s billeder af nøgne bundne kvinder fra starten af 1900-tallet har siden inspireret mange. Han betegnes også ofte som “father of modern kinbaku”.

Den form for Kinbaku som dyrkes i dag, er hovedsagelig udviklet indenfor de sidste 25 år, ifbm. pornofilm, BDSM litteratur og shows.

 

Man kan binde på mange måder:

  • Det kan være den blide opvisning – det flotte æstetiske udtryk, man viser modellen smukt frem, næsten artistisk i flotte ophængninger.
  • Den lidt hårdere opvisning – det smukke lidt lidende udtryk – meget populært i Japan.
  • Den sanselige, nærværende leg – modellen smelter, slukker hovedet og kommer helt ned i kroppen. Tiden går i stå, og det er bare ren nydelse.
  • Den intime erotiske leg, hvor fantasierne kommer i spil. Der kommer lidt mere dominans ind, og den seksuelle energi kommer i spil.
  • En hård og udfordrende binding – BDSM på japansk, en kærlig intens leg med smerte, skam og grænser. Fantasien i fuldt flor, og I kan udleve jeres hemmeligste drømme.

Her kan du læse en beskrivelse af hvordan den sanselige binding opleves: Bind mig igen, please…